Napraforg?morzsa, veg?n "parmez?n"
sponsored links
A veg?n parmez?nnak semmi k?ze a sajthoz, csup?n az?rt kapta ezt a nevet,
mert hasonl?an haszn?lhatjuk fel, mint a reszelt parmez?nt.
Nagyon egyszer? elk?sz?teni, hosszan eltarthat?*, eg?szs?ges ?s finom.
B?rmilyen olajosmagb?l elk?sz?thetj?k, leggyakrabban kesudi?b?l szok?s,
?n di?b?l ?s napraforg?magb?l k?sz?tem ?ltal?ban.
Amennyiben az olajosmagokat sz?razon megpir?tjuk karakteresebb ?zt kapunk.
Most is ?gy tettem.
Napraforg?morzsa
Hozz?val?k
20 dkg napraforg?mag
2 duci gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranul?tum
1 ek s?r?leszt?pehely
1/2 mk s?
- A napraforg?magot serpeny?ben, sz?razon (nem kell al? olaj) megpir?tottam.
Kih?t?ttem.
- Fokhagym?t megtiszt?tottam.
Egyszerre nem k?sz?tek sokat, mert friss fokhagym?val szeretem.
*Amennyiben a friss fokhagym?t sz?r?tott fokhagymaporra cser?led,
akkor sokkal tov?bb eltarthat?.
Mire haszn?lhatjuk?
Ker?lhet sal?t?ra, pizz?ra, t?szt?ra, pit?re, s?lt z?lds?gekre,
?s szeretem megsz?rni vele a szendvicseim.
K?sz?thet?nk vele pest?t, z?lds?gkr?meket, m?s szendvicskr?meket.